Little Pumpkin

Anita van de Beek
06-34187496

Suzanne van de Beek
06-41944744

Telefoon Vast
020-7719706

E-mail
info@little-pumpkin.nl

Website
www.little-pumpkin.nl

Adres
Robert Kochplantsoen 42
1097 GK  AMSTERDAM
Oost-Watergraafsmeer

Verticale groep

Wij gaan er vanuit dat ieder kind rijk en competent is. Dit betekend niet dat het kind al alles kan, maar dat het wel alle instrumenten in huis heeft om zichzelf en de wereld om hem heen te leren kennen. Hieraan wordt bij Little Pumpkin veel aandacht besteed. De kinderen worden uitgedaagd tot verkenning en onderzoek.

Het kinderdagverblijf bestaat uit twee grote open ruimtes waar de kinderen spelen en eten. Wij hebben geprobeerd een huiselijke sfeer te creëren op de twee groepen.We hebben een grote aangrenzende tuin. Het buitenspelen is een essentieel onderdeel in het dagritme.

Bij Little Pumpkin staat centraal dat alles uit de kinderen zelf komt. Zij zijn sociaal sterk en bezitten een groot aantal talenten en capaciteiten. Jonge kinderen kunnen dan nog niet zo goed praten maar kunnen wel op vele andere manieren met elkaar communiceren (“de honderd talen van het kind”): ze kunnen tekenen, brabbelen, verven, kleien, gebaren, huilen etc.  Kinderen leren van elkaar en zijn hun eigen pedagoog.

In de groep wordt het kind geconfronteerd met wie hij is, en wie hij is in relatie tot anderen en tot diverse activiteiten. Zo leert hij om te gaan met conflicten, vriendschappen en compromissen. De verticale groepen benaderen een huiselijke gezinssituatie waarin de kinderen zich op een natuurlijke manier aan elkaar kunnen optrekken, elkaar stimuleren en uitdagen tot spel. Zo kan elk kind zich in zijn eigen tempo ontwikkelen. 

De groepen hebben een zoveel mogelijke vaste samenstelling wat de veiligheid en de mogelijkheid om vertrouwd te raken met groepsgenoten vergroot. In een vertrouwde groep kunnen kinderen gevoelens van verbondenheid en sociale verantwoordelijkheid ontwikkelen. Kinderen kunnen al jong hun voorkeur voor andere kinderen hebben. Leven in een groep heeft de volgende belangrijke aspecten: Samen dingen doen, samen spelen en delen, vriendschappen opbouwen, samen een veilige, geborgen sfeer creëren, samenwerken en daarbij respect hebben voor elkaar en voor de omgeving.

Wij nodigen de ouders/verzorgers uit om tijdens het breng-en haalmoment de tijd te nemen om bijvoorbeeld even met hun kind een puzzel te maken of een boekje te lezen. Dit zorgt bij de kinderen voor een rustige start en afsluiting van de dag.