Little Pumpkin

Anita van de Beek
06-34187496

Suzanne van de Beek
06-41944744

Telefoon Vast
020-7719706

E-mail
info@little-pumpkin.nl

Website
www.little-pumpkin.nl

Adres
Robert Kochplantsoen 42
1097 GK  AMSTERDAM
Oost-Watergraafsmeer

Dagelijkse verzorging

Wij vinden dat kinderen kleine mensen zijn. Kinderen hebben ook een autonomie. Het is belangrijk dat we hier respect voor hebben.Dat betekend dat wij het kind zullen stimuleren, maar als het kind om wat voor reden dan ook toch weigert, zal dit worden gerespecteerd. Little Pumpkin zal een kind in eerste instantie niet dwingen iets te doen wat hij niet wilt. Als wij iets van een kind willen zal dit in beginsel vragen. 

Respect voor het kind en respect voor de ontwikkeling van het kind. Ieder kind ontwikkeld zich op zijn eigen unieke wijze. Het gaat er om wie het kind is en wat het kind al kan!

Jonge kinderen hebben een combinatie nodig van een voorspelbare omgeving en ruimte om te ontdekken. Herhalingen maken de wereld voorspelbaar en veilig. Vaste gewoontes en rituelen dragen daartoe bij. Herhaling, rituelen en voorspelbaarheid zijn belangrijk voor de emotionele veiligheid van de kinderen. Bij Little Pumpkin zit er in het dagritme een voorspelbare continuīteit zoals bijvoorbeeld een verhaaltje lezen voordat de kinderen gaan slapen, liedjes zingen voordat we gaan eten etc.

De kinderen worden minstens 3 x verschoond per dag. De grote kinderen worden begeleid met zindelijkheid en naar het toilet gaan. Tijdens de zorg moment zoals verschonen/ naar het toilet gaan, eten en drinken en slapen, nemen de leidsters de tijd om met de kinderen in gesprek te gaan en even een kwaliteitsmoment te hebben.

Little Pumpkin vind het belangrijk dat leidsters een sensitieve en responsieve houding hebben: goed kijken en luisteren naar de kinderen om het kind te leren kennen en aanvoelen wat het kind nodig heeft. Praten en uitleggen op het niveau van de kinderen: vertellen wat je doet en wat je ziet.